Statement Younited® n.a.v. vacaturefraude

Statement Younited® n.a.v. vacaturefraude

Let op: wij zullen jou als sollicitant nooit vragen een betaling in geld dan wel Bitcoin te doen of bankgegevens te delen!

We willen waarschuwen voor oplichters die zich op social media (Facebook, Telegram, Whatsapp) ten onrechte voordoen als medewerkers van Younited®. In de berichten naar aanleiding van een fake vacature vragen de oplichters om bankrekeningnummers, telefoonnummers, en ID bewijs. Nadat je met ze in contact bent getreden, wordt vaak gevraagd een geldbedrag te betalen voor training, certificering of opsturen laptop/telefoon.

Tips om fake vacatures te herkennen:

  • Solliciteren gaat bij Younited® altijd via de officiële website van Younited®. Neem bij twijfel altijd contact op met ons. Wij benaderen sollicitanten altijd persoonlijk en vanuit een Younited® mailadres.
  • Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie: verstrek nooit financiële gegevens, ID-bewijs, BSN, bankgegevens of andere vertrouwelijke informatie voordat wij jou een officieel aanbod hebben gedaan. Een arbeidsovereenkomst wordt bij Younited® alleen via een zakelijk e-mailaccount dan wel portaal met jou gedeeld.
  • Younited® gebruikt geen Telegram als communicatiemiddel. Younited® medewerkers gebruiken alleen hun zakelijke e-mailaccounts @younited.nl., officiële Linkedin-accounts en persoonlijke afspraken om met talenten in contact te komen.

Wij verzoeken onze sollicitanten hier alert op te zijn bij het indienen van een sollicitatie en benaderingen door fraudeurs met soortgelijke verzoeken altijd direct bij ons te melden op valse-email@younited.nl en aangifte te doen bij de politie.