De do’s en don'ts van het remote werken

De do’s en don'ts van het remote werken

Remote werken is voor jou als ondernemer de ideale manier om je werk te combineren met het leren kennen van nieuwe mensen en culturen. Dankzij de digitalisering kun je op elke plek met een internetverbinding aan de slag. Maar waar moet je precies op letten bij het grenzeloze avontuur van remote werken? Hieronder lees je de do’s en don’ts voor het ondernemen op afstand.

Waar moet je op letten bij het grenzeloze avontuur van remote werken?

Do: vraag je netwerk om advies

Wil je graag eens weg van je vaste werkplek, maar weet je nog niet zo goed waarheen? Of heb je wel een land of stad in gedachten, maar zoek je nog een plek om te werken en te slapen? Vraag dan je netwerk eens om advies! Al die personen in jouw lijst van zakelijke contacten zijn namelijk niet alleen handig voor het vinden van nieuwe opdrachten of partners. Ze hebben vaak zelf ook al wat van de wereld gezien, waardoor ze je tips kunnen geven over de mooiste plekjes om je laptop neer te zetten.

Don’t: te hoge verwachtingen stellen

Wanneer je jouw werkplek tijdelijk verplaatst naar dat ene land dat je altijd al wilde bezoeken, kun je gemakkelijk een perfect plaatje in je hoofd gaan schetsen. Door de mooie en inspirerende omgeving stijgt je productiviteit rap en heb je meer creatieve ideeën dan ooit tevoren. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Het kan zomaar zijn dat je minder uren aan werken toekomt dan je dacht, bijvoorbeeld doordat je op jouw nieuwe werkplek interessante nieuwe mensen tegenkomt. Of omdat je veel onderweg bent. Stel dus van tevoren niet te hoge verwachtingen aan het aantal uren dat je actief aan het werk bent.

Do: zorg voor een stabiele internetverbinding

Het is (naast elektriciteit) wellicht de enige voorwaarde om remote te werken: een goede internetverbinding. Het is namelijk wel zo fijn als je zonder haperingen mee kunt doen aan de wekelijkse meeting(s). Bovendien is het altijd goed om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de wereld. Zo kun je tijdig inspelen op de laatste trends die invloed hebben op jouw bedrijf. 

Don’t: blijven hangen in je vaste werkritme

Remote werken is een fantastische manier om nieuwe dingen te ontdekken en je wereld te verrijken. Niet alleen wat betreft je omgeving, maar ook over de momenten waarop je de meeste focus hebt, op welke tijden je het liefste geniet van tijd voor jezelf en wanneer je energie hebt om te netwerken. Hier kom je natuurlijk niet achter als je in je oude vertrouwde werkstructuur blijft hangen. Dus laat dat vast ritme op de automatische piloot los. Alleen door te breken met je huidige werkstructuur ontdek je nieuwe mogelijkheden om efficiënter te werken op tijden waar jij gelukkig van wordt.

Younited® denkt met je mee!

Of je nu tips wilt voor remote werken of advies nodig hebt voor een ander onderdeel van jouw ondernemersreis, bij Younited® ben je aan het juiste adres. Op ons ondernemersplatform maak je eenvoudig contact met collega-ondernemers die je van handige adviezen kunnen voorzien. Bovendien vind je in de Store verschillende diensten die jou ondersteunen bij het ondernemen. Meld je vandaag nog aan bij Younited® en profiteer van alle voordelen!

Meer weten over zelfstandig ondernemen?

Schrijf je direct in en ontvang een maandelijkse update, vol inspiratie, innovatie en uitdagende opdrachten.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Ontvang 1x per maand onze Younited® update
  • Direct op de hoogte van de allernieuwste opdrachten
  • Boordevol inspiratie, innovatie, tips & tricks