Omzetbelasting (bijna) automatisch aangeven met Younited®

Omzetbelasting (bijna) automatisch aangeven met Younited®

Als zelfstandig ondernemer krijg je regelmatig te maken met onvermijdelijke zaken die je moet regelen. Het aangeven van de omzetbelasting is hier een goed voorbeeld van. Gelukkig helpt Younited® met tools om de btw-aangifte makkelijker en sneller te laten verlopen, zodat jij je heel snel weer kunt focussen op dat waar je echt in uitblinkt.

In de Younited® Store kun je gebruik maken van DigiBTW. Dit is een online boekhoudpakket waarmee je snel en eenvoudig je boekhouding kunt regelen, waaronder de aangifte van je omzetbelasting. Maar hoe kan DigiBTW jou als zzp’er helpen met de omzetbelasting?

Omzetbelasting uit facturen

Wanneer je met behulp van DigiBTW facturen aanmaakt en verstuurt, wordt automatisch al de btw berekend. Hierbij zorgt het programma ook dat de omzetbelasting op de juiste plek komt te staan in de aangifte. Dit wordt automatisch voor je klaargezet, waardoor je eigenlijk alleen nog even hoeft te checken of alles klopt.

Omzetbelasting uit kosten 

Wanneer je kosten maakt berekent DigiBTW ook automatisch de omzetbelasting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invoeren van inkoopfacturen en bonnetjes. Ook de btw uit deze kosten wordt automatisch klaargezet op de juiste plek van je aangifte. 

Even controleren en aangeven bij de Belastingdienst

Nadat de btw automatisch is berekend wordt alles voor je klaargezet in een overzichtelijk overzicht. Dit moet je nog wel even goed controleren. Kijk of alles klopt en of er niks ontbreekt. Wanneer je alles hebt gecheckt en goedgekeurd verstuur je de aangifte met één druk op de knop. Zo is de btw-aangifte vanuit DigiBTW elektronisch ingediend. Voor zelfstandig ondernemers die hun diensten of goederen aan opdrachtgevers in het buitenland leveren, helpt DigiBTW je met de aangifte van je omzetbelasting en het indienen van je Opgaaf ICP. 

Koppel DigiBTW aan je Younited® account en profiteer van het dashboard

Als gebruiker van het platform van Younited® koppel je je account eenvoudig aan DigiBTW. Wanneer je een opdracht vindt of uitvoert, komen je (factuur)gegevens helemaal automatisch in je administratie te staan. Dit scheelt niet alleen tijd, maar vermindert ook de kans op fouten bij de aangifte van je omzetbelasting. Vervolgens zie je in het Younited Dashboard alle belangrijke getallen uit je DigiBTW-account. Denk aan de omzet die je gedraaid hebt, de facturen die nog openstaan of de acties die je nog moet uitvoeren. Heel overzichtelijk en eenvoudig. 

Meer weten over zelfstandig ondernemen?

Schrijf je direct in en ontvang een maandelijkse update, vol inspiratie, innovatie en uitdagende opdrachten.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

✓ Ontvang 1x per maand onze Younited® update

✓ Direct op de hoogte van de allernieuwste opdrachten

✓ Boordevol inspiratie, innovatie, tips & tricks