5 vragen om te ontdekken wat jouw expertise is

5 vragen om te ontdekken wat jouw expertise is

Je voelt je vaak een duizendpoot. Je hebt veel talenten en vaardigheden en soms lijkt het alsof je in een zee van mogelijkheden verdrinkt. Je kunt een heleboel dingen goed, maar wat maakt jou nou echt uniek? Waarin onderscheid jij je van de ander?

Met deze vijf vragen ontdek je waar je ware kracht ligt.

Het is een thema waar veel ondernemers mee worstelen. Je hebt de vaardigheden én de passie, maar toch is het lastig om te bepalen welk pad je moet bewandelen om succesvol te ondernemen. Met deze vijf vragen ontdek je waar je ware kracht ligt.

1. Welke dingen doe je met plezier, zonder dat je ervoor betaald wordt?

Denk eens na over de dingen waar je van geniet zonder dat er iets tegenover staat. Dit kunnen hobby's, vrijwilligerswerk of persoonlijke interesses zijn. Als je iets met passie doet, is de kans groot dat je er goed in bent. 

2. Welke complimenten krijg je vaak van anderen?

Mensen om je heen zien jouw talenten vaak scherper dan jij ze zelf kan zien. Luister eens goed naar de complimenten die je ontvangt, of vraag aan je omgeving waarvoor ze je zouden bellen (en waarvoor niet). Of het nu gaat om je organisatievermogen, creativiteit, leiderschap of een andere eigenschap: deze complimenten vertellen je waarin jij je onderscheidt van de ander. 

3. Welke taken doe je zonder erbij na te denken?

De dingen waar we goed in zijn, zijn vaak zo vanzelfsprekend dat we er niet bij stil staan. Denk eens aan de taken die je geen moeite kosten en die je vaak van nature als eerste oppakt. Dit zijn de dingen die je wijzen op je natuurlijke talenten en sterke punten.

4. Wanneer verlies je de tijd uit het oog?

Je vergeet te eten of naar de wc te gaan. Als je op de klok kijkt zie je dat het al bijna middernacht is. Als je ergens zo in opgaat dat je de tijd vergeet, ben je waarschijnlijk bezig met iets waar je gepassioneerd over bent. Het kan een aanwijzing zijn voor wat je echt wilt doen.

5. Wat wil je nalaten voor de wereld?

Dit lijkt een grote vraag (en dat is het eigenlijk ook). Toch kan het heel verhelderend zijn om eens flink vooruit te kijken en jezelf deze vraag te stellen. Wat wil je bereiken en welk verschil wil je maken? Waar wil je op terug kijken aan het einde van je leven? De impact die je wil maken is vaak je ware roeping.  

 

Het ontdekken waar je echt goed in bent is als het kraken van een code. Het zorgt ervoor dat je weet waar je je energie op moet richten en maakt dan anderen precies weten waar ze jou voor moeten hebben. Maak er geen wiskundige studie van en kies voor dat waar je blij van wordt. Je zult versteld staan van de resultaten die volgen.

Meer weten over zelfstandig ondernemen?

Schrijf je direct in en ontvang een maandelijkse update, vol inspiratie, innovatie en uitdagende opdrachten.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Ontvang 1x per maand onze Younited® update
  • Direct op de hoogte van de allernieuwste opdrachten
  • Boordevol inspiratie, innovatie, tips & tricks