Je droomauto vinden via automakelaardij Duipmans

Je droomauto vinden via automakelaardij Duipmans

Automakelaardij Duipmans ontzorgt je bij de aankoop van een nieuwe auto. In dit interview deelt Raymond meer over de start van zijn onderneming, zijn passie voor auto’s en hoe zijn unieke aanpak ervoor zorgt dat hij inmiddels een vertrouwd gezicht is in de autobranche.

In de zoektocht naar de perfecte nieuwe auto draait alles om de wow-factor. Maar hoe vind je die droomauto? Automakelaardij Duipmans ontzorgt je bij de aankoop van een nieuwe auto. 

Autopsycholoog met boerenverstand

Ik ontzorg mijn klanten bij het vinden van een nieuwe auto. Van lease aanvragen tot auto's importeren en de oude auto verkopen als deze niet wordt ingeruild. Het geven van merkonafhankelijk advies is voor mij belangrijk. Dit kan doordat ik geen eigen handel heb. Hierdoor staat de klant bij mij volledig centraal. Ik ben veel op pad en luister graag naar wat mensen nodig hebben. Ook ben ik van het kietelen. ‘Je denkt dat je auto A nodig hebt, maar heb je echt overal aan gedacht?’ Eigenlijk ben ik vooral een luisterend oor, je kunt het bijna autopsycholoog noemen. Ik doe veel met boerenverstand. Hierdoor kan ik je goed helpen, ik reageer snel. 

Voor mijn eerste opdracht vroeg ik eerlijke feedback in plaats van geld

Van kinds af aan was ik al gek op auto’s. Tijdens mijn studie sociaal pedagogische hulpverlening had ik een bijbaan als privéchauffeur. Ik reed in veel dikke wagens en dat triggerde mij. Na mijn studie ging ik in de autobranche werken. Daar lag mijn passie. Toch miste er iets, het echte menselijke contact. Ik nam ontslag bij mijn baan als accountmanager en ontmoette daarna iemand die zei 'joh, wat jij eigenlijk wilt zijn, is een soort makelaar voor auto's'. Dat leek mij wel wat. 

Daarna ben ik veel gaan netwerken om mijn idee te pitchen, totdat iemand zei 'mijn moeder zoekt een auto, kun jij haar niet helpen?' Ik ben haar gaan helpen met het vinden van de perfecte auto en vroeg haar om eerlijke feedback in plaats van geld. Vanuit daar ben ik verder gegaan. Ik schreef me in bij de KvK en begon met passie en vertrouwen met ondernemen. Het heeft in het begin wat aanlooptijd nodig om de eerste klussen binnen te halen en dat is natuurlijk logisch als je een concept opbouwt vanaf niets. Ik had er vooral heel veel vertrouwen in dat het zou lukken. 

Net als Younited® neem ik de randzaken uit handen

Ik ontzorg je bij het vinden van een nieuwe auto. Voor de boekhouding heb je een boekhouder en voor een nieuwe auto kun je mij vragen. Als we duidelijk hebben waar een auto aan moet voldoen, ga ik het spreekwoordelijke bos in. Of je nu een auto wilt leasen of kopen, ik ga op zoek naar geschikte auto’s en vraag bij diverse aanbieders offertes op. Daarnaast ontzorg ik je ook bij de verkoop van je huidige auto. Door dit hele proces uit te besteden bespaar je veel tijd. Zo hoef je je niet bezig te houden met alle randzaken die bij een nieuwe auto komen kijken. Ik zorg ervoor dat je echt die wow-factor ervaart van je nieuwe auto.

Een vertrouwd gezicht

Ik vind het vooral belangrijk dat het goed voelt voor mensen, dus doe ik mijn best om daarvoor te zorgen. Daarom ga ik altijd naar klanten toe, om kennis te maken en een gevoel bij elkaar te krijgen. Want zonder klik gaat het niet werken. Doordat ik geen eigen handel heb waarborg ik mijn merkonafhankelijkheid. Dat is erg belangrijk voor mij.  Wat ik heb geleerd is dat mensen niet alleen letten op de prijs, maar vooral op de persoon met wie ze zaken doen. 

Jongensdroom

Regelmatig maak ik reviews van nieuwe modellen voor op m'n YouTubekanaal en TikTok. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook belangrijk omdat ik zo het aanbod leer kennen. Soms kom ik zelfs op straat mensen tegen die me herkennen. 'Hé ben jij die gozer van die auto's?' Dat vind ik wel mooi. Ik wil graag meer op pad zijn met auto's en daar wat van mogen vinden. Een soort van jongensdroom: met dikke wagens rijden en hier iets van vinden met een gezonde dosis humor.