Zorgeloos op vakantie als zelfstandig ondernemer

Zorgeloos op vakantie als zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer kan het een uitdaging zijn om je werk helemaal los te laten op vakantie. Toch kun je jouw batterij het beste opladen door tijdens je vakantie even volledig los te komen van je werkzaamheden. Maar hoe doe je dat precies? In deze blog lees je een aantal tips om onbezorgd op vakantie te gaan en echt even weg te zijn van alle verplichtingen van het werk.

Wanneer je eigen baas bent, is het belangrijk om af en toe afstand te nemen. Hiermee geef je jezelf niet alleen de rust om de spreekwoordelijke batterij op te laden, maar kun je ook reflecteren op je huidige situatie. Doordat je een tijdje wat verder afstaat van je eigen bedrijf krijg je vaak nieuwe ideeën om je onderneming verder te laten groeien.

Plan je vakantie in

Zolang je jouw vakantie niet boekt, zal deze ook niet doorgaan. Boek dus die vakantie waarmee jij echt tot rust komt, en blok deze periode in je agenda. Plan je werkzaamheden zo in dat je alle opdrachten die tijdens je vakantieperiode af moeten zijn hiervoor al afrondt. Houd je agenda ook vrij van afspraken en overleggen met (potentiële) klanten, leveranciers en andere stakeholders. Zo blijft jouw vakantie helemaal van jou!

Vraag een medeondernemer op je zaak of werkzaamheden te passen

Vind je het lastig om je werkzaamheden helemaal stil te laten vallen tijdens je vakantieperiode? Vraag dan aan een collega-zzp’er om op jouw werkzaamheden te passen. Zoek iemand in jouw netwerk die eenzelfde soort werkwijze heeft en jouw werkzaamheden kan en wil overnemen. Geef hem of haar een uitgebreide briefing van de lopende opdrachten, je klanten en bijzonderheden. Zorg daarbij dat je zo concreet mogelijk bent, zodat er geen ruimte is voor onduidelijkheden.

Fluitend op vakantie

Is jouw vakantie geboekt en zijn de werkzaamheden daaromheen gepland en/of is jouw vervanger gebriefd? Dan is het tijd om zorgeloos te gaan genieten. Vergeet niet je Out Of Office aan te zetten. Hierin vermeld je de periode waarin je weg bent en contactgegevens van de persoon bij wie jouw klanten terecht kunnen in geval van spoed. Fijne vakantie!

Zorgeloos ondernemen

Wil je niet alleen ontspannen tijdens je vakantie, maar ook tijdens je werkdagen? Younited® helpt zelfstandig ondernemers onderweg met slimme tips, een platform om te netwerken en neemt jouw administratie uit handen. Meld je nu aan en ontdek de voordelen van Younited®!

Meer weten over zelfstandig ondernemen?

Schrijf je direct in en ontvang een maandelijkse update, vol inspiratie, innovatie en uitdagende opdrachten.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Ontvang 1x per maand onze Younited® update
  • Direct op de hoogte van de allernieuwste opdrachten
  • Boordevol inspiratie, innovatie, tips & tricks