Zo blijf je effectief netwerken als zelfstandig ondernemer

Zo blijf je effectief netwerken als zelfstandig ondernemer

Netwerken. Een kwaliteit van onschatbare waarde, zeker als zelfstandig ondernemer. Toch kan het best spannend zijn om nieuwe contacten aan te boren. Of je nu online of offline netwerkt, het gaat erom dat je dit op een zo’n effectief mogelijke manier doet. Profiteer van de volgende 3 tips om je netwerk op een effectieve manier te vergroten.

Wat is effectief netwerken en hoe doe je dat?

1. Ken je eigen ijzersterke elevator pitch

In een elevator pitch vertel je in ongeveer één minuut waar je voor staat en wat jij als ondernemer in je mars hebt. Je weet nooit op wat voor momenten je het kunt gebruiken. Bereid daarom in hoofdlijnen je elevator pitch voor, die je bij wijze van spreken elk moment van de dag op kunt dreunen. Zo ben je altijd goed gewapend als je onvermijdelijke vraag krijgt: ‘wat doe je eigenlijk?’.

2. Investeer tijd in je netwerk

Netwerken is in principe een apart onderdeel en hoort bij het leven als zelfstandig ondernemer. Neem hier dus vooral de tijd voor! Investeer in de relaties die je opbouwt. Dit geldt voor nieuwe relaties, maar zeker ook voor contacten die je al een tijdje niet hebt gesproken. Wanneer je ook maar een seconde denkt: ‘hoe zou het met diegene gaan?’, neem dan zelf het initiatief om deze persoon een berichtje te sturen. 

3. Je netwerk groeit zeker ook online

Het is inmiddels een open deur om te stellen dat online netwerken tegenwoordig ook heel belangrijk is. Toch is het soms nog de kunst om dit op een effectieve manier te doen. LinkedIn is hier uiteraard een geschikt platform voor, maar ook andere social media kunnen effectief zijn. Probeer ook hier proactief te netwerken. Toon ook interesse in ondernemers die misschien niet direct iets voor je kunnen betekenen. Wellicht komt het later nog van pas. 

Netwerken met Younited®

Wanneer je je aanmeldt bij Younited®, word je onderdeel van een grote community vol met eigengereide ondernemers zoals jij. Allemaal ondernemers met hun eigen talenten en kwaliteiten, maar ook met één gemeenschappelijke deler: het lef om zelfstandig aan de slag te gaan. In deze community wordt netwerken super eenvoudig. Younited® maakt je 100% zelfstandig, dankzij de kracht van het collectief. Samen sparren, samen leren, samen sterker. Meld je aan en word ook onderdeel van de Younited® Community. 

Meer weten over zelfstandig ondernemen?

Schrijf je direct in en ontvang een maandelijkse update, vol inspiratie, innovatie en uitdagende opdrachten.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Ontvang 1x per maand onze Younited® update
  • Direct op de hoogte van de allernieuwste opdrachten
  • Boordevol inspiratie, innovatie, tips & tricks