Starten naast een vaste baan

Heb jij de ambitie om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan naast je baan? Welkom bij Younited. Wij helpen talentvolle zelfstandig ondernemers om op een zorgeloze manier aan de slag te kunnen met dat waar ze goed in zijn. Ook zelfstandige talenten die parttime werken zijn bij Younited aan het juiste adres. Ben jij van plan om binnenkort te starten met een eigen bedrijf naast je activiteiten in loondienst? Wees je dan wel bewust van de nodige voor- en nadelen die kleven aan het leven van een parttime zzp’er. Hier lees je alles waar je rekening mee dient te houden als je wilt starten naast je vaste baan.

Starten naast een vaste baan

Voordelen van parttime ondernemen 

Een groot voordeel van parttime ondernemen is dat je altijd de zekerheid hebt van inkomen uit je vaste baan. Daarnaast ben je verzekerd voor zaken als arbeidsongeschiktheid en bouw je pensioen op tijdens de uren dat je in loondienst bent. Op deze manier loop je dus een minder groot financieel risico, wat je ook de kans geeft om rustig uit te zoeken of het zelfstandig ondernemerschap eigenlijk wel bij je past. Zo bouw je in relatieve rust aan het succes van je eigen bedrijf, terwijl de druk van het direct succesvol moeten zijn in een stuk mindere mate aanwezig is.  

Nadelen van parttime ondernemen

Als parttime ondernemer moet je eerst altijd goed overleggen met je huidige werkgever. Zij staan niet altijd te springen als jij voor jezelf aan de slag gaat, zeker niet wanneer je iets gaat doen wat in lijn is met je werkzaamheden in loondienst. Daarnaast kan er zelf iets in je arbeidsovereenkomst staan over het starten naast een vaste baan. Lees dit altijd goed door voordat je begint met een eigen bedrijf, om (juridische) conflicten te voorkomen. 

Daarnaast kleven er ook financiële nadelen aan het starten als zzp’er naast een vaste baan. Zo kun je in sommige gevallen niet optimaal profiteren van fiscale voordelen als startersaftrek of zelfstandigenaftrek. Zo moet je onder meer voldoen aan het urencriterium. Let op! Als parttime ondernemer heb je pas recht op de fiscale voordelen als je meer tijd besteedt aan je onderneming dan aan je werk in vaste dienst. 

Hoe helpt Younited jou als parttime ondernemer? 

Younited® is het platform voor zelfstandig ondernemers. Of je dit nu fulltime of parttime doet, bij ons profiteer je bijvoorbeeld van veel voordelen die het leven van een zelfstandig ondernemer makkelijker maken. Naast het vinden van de mooiste opdrachten via Younited® Marktplaats, profiteer je bijvoorbeeld van de additionele producten en diensten in de Younited® Store. Hier vind je onder meer DigiBTW, een online programma waarmee je je boekhouding automatisch, snel en zorgvuldig bijhoudt. Dit programma is speciaal gericht op zelfstandig ondernemers. Tot slot helpen we met Younited® Backoffice bij het opstellen van overeenkomsten en het versturen van facturen. Zo ontzorgen we ook jou als parttime ondernemer.

Meld je ook aan als zelfstandig ondernemer bij Younited. Toch nog huiverig om de stap te maken? Weet dan dat je er nooit alleen voor staat. In onze community vind je namelijk zelfstandig ondernemers die ook ooit tegen dezelfde zaken aan zijn gelopen als jij nu.  Voor vragen kun je hier dus altijd terecht. Samen zelfstandiger ondernemen, noemen we dat.