Starten naast je studie

Denk jij dat je pas zelfstandig ondernemer kunt worden op het moment dat je bent afgestudeerd? Niets is minder waar. Wanneer je een goed idee hebt of de kwaliteiten bezit om als ondernemer aan de slag te gaan, ben je automatisch oud genoeg om te starten. Dus ben jij een student en wil je starten als zzp’er? Welkom bij Younited! WIj zijn een platform speciaal voor dappere en talentvolle ondernemers zoals jij. Wij helpen je dan ook graag op weg bij het starten naast een studie. Ontdek hier waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe Younited jou kan helpen.

Starten naast je studie

Ga niet onvoorbereid te werk

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor het starten van je eigen onderneming naast je studie. Het is dus belangrijk om met een goed ondernemingsplan te komen en deze goed uit te werken. Hierin beschrijf je wat je precies van plan bent met je onderneming. Bedenk onder meer wie je doelgroep wordt, wat je marketingplan wordt en of je bijvoorbeeld al een eigen website wilt maken. 

Daarnaast is het ook goed om een financieel plan uit te werken. Hierin ga je proberen uit te rekenen wat je aan financiële middelen nodig hebt om te beginnen (investeringsbegroting) en hoe je dit gaat betalen (financieringsbegroting). Als je een mooi ondernemingsplan en financieringsplan hebt opgesteld, kun je naar de Kamer van Koophandel om je in te schrijven! 

Gevolgen voor je studiefinanciering of leenstelsel 

Het kan zijn dat je voor 1 september 2015 bent begonnen met studeren en dat je nog recht hebt op studiefinanciering. Als dat het geval is - of je studeert aan het MBO - geldt er een regel dat je maximaal € 15.415,63 mag bijverdienen. Als je al meer verdient met je bedrijf (lees: winst maakt), moet je je studiefinanciering stopzetten. Als je na 1 september 2015 bent begonnen met studeren, weet je misschien niet eens wat studiefinanciering is. Toen is namelijk het leenstelsel ingegaan. In dit geval mag je onbeperkt bijverdienen, zonder dat dit ten koste gaat van het bedrag dat je kunt lenen bij DUO. 

Zo helpt Younited jou als zzp’er naast je studie

Sluit je aan en krijg de hulp die jij als zzp’er naast je studie waarschijnlijk best wel kunt gebruiken. Younited helpt namelijk alle ondernemers met de talenten en het lef om te beginnen met ondernemen. Je zult merken dat er best wat op je af komt tijdens het zelfstandig ondernemen. Younited helpt je door zoveel mogelijk zaken (zo goed als) automatisch voor je te regelen. Zo wordt met Younited Backoffice bijvoorbeeld een overeenkomst opgesteld tussen jou en opdrachtgever, waardoor je razendsnel en zonder problemen aan de slag kunt. In de Younited Store vind je daarnaast verschillende tools en diensten die jou kunnen helpen als zzp’er. Denk bijvoorbeeld aan de tool DigiBTW, een online boekhoudprogramma waarmee je super eenvoudig je administratie doet. Want dat hoort er natuurlijk ook bij: je administratie. Bekijk gerust alle voordelen van Younited die jou kunnen helpen om zo soepel mogelijk te kunnen ondernemen naast je studie. 

Meld je aan bij Younited en word onderdeel van een hechte gemeenschap

Younited is het platform voor alle soorten zzp’ers. In onze community vind je collega-zzp’ers die ook ooit met dezelfde problemen hebben geworsteld als jij. Wees niet bang om hier je vragen te stellen, je ervaringen uit te wisselen of je hulp aan te bieden aan andere ondernemers. Want alleen door elkaar te helpen, kan iedereen echt zelfstandig ondernemen. Dat is waar Younited voor staat!