Omzetbelasting (bijna) automatisch aangeven met Younited

Als zelfstandig ondernemer krijg je regelmatig te maken met onvermijdelijke zaken die je moet regelen, ook al heb je daar eigenlijk helemaal geen tijd voor, verstand van of zin in. Het aangeven van de omzetbelasting (btw) is hier een goed voorbeeld van. Gelukkig helpt Younited met tools om de btw-aangifte makkelijker en sneller te laten verlopen, zodat jij je heel snel weer kunt focussen op dat waar je echt in uitblinkt.

Omzetbelasting (bijna) automatisch aangeven met Younited

Omzetbelasting regelen met DigiBTW

In de Younited Store kun je gebruik maken van DigiBTW. Dit is een online boekhoudpakket waarmee je snel en eenvoudig je boekhouding kunt regelen, waaronder de aangifte van je omzetbelasting. Hiermee regel je alles zoveel mogelijk zelf, waardoor je je echt zelfstandig voelt. Maar hoe kan DigiBTW jou als zzp’er helpen met de omzetbelasting? 

Omzetbelasting uit facturen 

Wanneer je met behulp van DigiBTW facturen aanmaakt en verstuurt, wordt automatisch al de btw berekend. Hierbij zorgt het programma ook dat de omzetbelasting op de juiste plek komt te staan in de aangifte. Dit wordt automatisch voor je klaargezet, waardoor je eigenlijk alleen nog even hoeft te checken of alles klopt.

Omzetbelasting uit kosten 

Wanneer je kosten maakt, berekent DigiBTW ook automatisch de omzetbelasting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invoeren van inkoopfacturen en bonnetjes. Ook deze btw uit de kosten wordt automatisch klaargezet op de juiste plek van je aangifte. 

Even controleren en aangeven bij de Belastingdienst

Nadat de btw automatisch is berekend, wordt alles overzichtelijk voor je klaargezet. Dit overzicht moet je nog wel even goed controleren. Klopt alles? Ontbreken er nog zaken? Wanneer je alles hebt gecheckt en goedgekeurd, verstuur je de aangifte met één druk op de knop. Zo is de btw-aangifte vanuit DigiBTW elektronisch ingediend! Voor zelfstandig ondernemers die hun diensten of goederen aan opdrachtgevers in het buitenland leveren, helpt DigiBTW je met de aangifte van je omzetbelasting en het indienen van je Opgaaf ICP. 

Koppel DigiBTW aan je Younited-account en profiteer van het dasboard

Als gebruiker van het platform van Younited koppel je je account eenvoudig aan DigiBTW. Wanneer je een opdracht vindt of uitvoert, komen je (factuur)gegevens helemaal automatisch in je administratie te staan. Dit scheelt niet alleen tijd, maar vermindert ook de kans op fouten bij de aangifte van je omzetbelasting. Vervolgens zie je in het Younited Dashboard alle belangrijke getallen uit je DigiBTW-account. Denk aan de omzet die je gedraaid hebt, de facturen die nog openstaan of de acties die je nog moet uitvoeren. Heel overzichtelijk. Heel eenvoudig. Zo kan jouw focus weer heel snel op de werkzaamheden die je blij maken.