Aangifte inkomstenbelasting als zzp’er, freelancer of interimmer

De aangifte inkomstenbelasting. Elk jaar weer een noodzakelijk kwaad voor zelfstandig ondernemers. Gelukkig hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Younited helpt zelfstandig ondernemers zoveel mogelijk te ontzorgen en daar hoort ook extra hulp bij tijdens de aangifte inkomstenbelasting bij. Via de Store van Younited kun je DigiBTW aanschaffen. Dit is een boekhoudprogramma dat je zo goed als automatisch helpt bij het invullen van je belastingaangifte. Zo hoef je dus geen accountant te benaderen die je helpt met de aangifte inkomstenbelasting en bespaar je dus honderden euro’s

Aangifte inkomstenbelasting als zzp’er, freelancer of interimmer

Wanneer moet je als zzp’er aangifte inkomstenbelasting doen?

Je moet elk jaar de aangifte inkomstenbelasting doen als je ondernemer bent voor de Belastingdienst. Dit houdt onder meer in dat je voldoet aan het urencriterium, dat je meerdere opdrachtgevers hebt en duidelijk kunt aantonen dat je zelfstandig ondernemer bent (en zo dus voldoet aan de wet DBA). Over de winst die je vervolgens behaalt uit je eigen onderneming, betaal je belasting. Dit valt onder box 1: inkomen uit werk en woning. Waar de inkomstenbelasting voor mensen in loondienst vaak al grotendeels is ingevuld door de Belastingdienst, moet je dit als zelfstandig ondernemer zelf doen. Gelukkig vind je bij Younited hulp hierbij. 

Zo helpt Younited je met de aangifte inkomstenbelasting

Wanneer je je aanmeldt bij Younited, kun je ook gebruik maken van de Store. Hier vind je aanvullende producten of diensten die het leven van jou als zelfstandig ondernemer nog makkelijker maken. Een van die producten is DigiBTW. DigiBTW heeft een aangifteprogramma dat speciaal gericht is op zelfstandig ondernemers. Daarin helpen ze je bij de aangifte op een begrijpelijke en overzichtelijke manier, zonder daarbij gebruik te maken van moeilijke vaktermen. Het programma helpt je bijvoorbeeld door met een aantal eenvoudige vragen te bepalen op welke aftrekposten je recht hebt. Wanneer je je volledige boekhouding via DigiBTW doet, kun je met één druk op de knop alle relevante gegevens uit je boekhouding automatisch doorzetten naar de Belastingdienst. Werk je niet met het boekhoudprogramma, is het overigens ook heel eenvoudig om de juiste gegevens door te zetten en de aangifte inkomstenbelasting te versturen. 

Meld je aan bij Younited en profiteer van de voordelen

Wil jij als zelfstandig ondernemer profiteren van de vele voordelen die het Younited-platform te bieden heeft? Sluit je dan snel aan!