Verzekeringen

Verzekeringen

Zelfstandig ondernemers dienen alles zelf te regelen, zo ook hun verzekeringen. Maar welke verzekeringen moet je verplicht afsluiten? En welke verzekeringen zijn in jouw specifieke geval verstandig? Onze partners helpen je graag aan gedegen en persoonlijk advies.

Zelfverzekerd ondernemen Regel je verzekeringen

Verzekeren is een stukje zekerheid voor jezelf en je bedrijf. Het zorgt ervoor dat je niet alle lasten zelf hoeft te dragen als er iets onverwachts gebeurt. Zo ben je zelf verantwoordelijk voor je inkomen, óók als je langdurig ziek wordt. En als je per ongeluk schade veroorzaakt bij een klant, dan is het aan jou om de rekening te betalen. Gelukkig kun je je met de juiste verzekeringen voor het grootste deel van deze risico's indekken.

Ben jij als ondernemer goed verzekerd? De partners van Younited® helpen je aan een goed advies. Op deze pagina lees je meer over welke verzekeringen je moet hebben en welke andere verzekeringen mogelijk handig zijn. 

Aon

Tegenslagen kunnen een behoorlijke impact hebben op je eigen onderneming. Schade, aansprakelijkheidsclaims, IT-storingen... de lijst met potentiële risico's is lang. Gelukkig hoef je dit niet allemaal alleen te dragen. Met Aon als jouw risicopartner sta je er nooit alleen voor. 

 • Aon bedrijfsaansprakelijkheid 
 • Aon beroepsaansprakelijkheid 
 • Aon cyberverzekering 
 • Aon Rechtsbijstandverzekering 
 • Aon zakelijke Autoverzekering

Aon is een betrouwbare partner voor al je verzekeringen. Van rechtsbijstand tot ondersteuning rondom geldzaken. Aon staat je graag bij zodat jij je kunt richten op dat waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Met Aon doe je dat zonder zorgen. Lees meer over de producten en diensten die zij voor zelfstandig ondernemers aanbieden in onze Store.

Aon

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende redenen waarom verzekeringen belangrijk zijn voor zelfstandig ondernemers. Zo kan een verzekering je beschermen tegen de financiële gevolgen van:

 • Ongevallen: Als je als zelfstandig ondernemer onverwachts gewond raakt, kan dit grote gevolgen hebben voor je inkomen. Een ongevallenverzekering kan je in dit geval een uitkering geven, waarmee je je vaste lasten kunt blijven betalen.
 • Ziektekosten: Als zelfstandig ondernemer ben je niet verzekerd voor de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Dit betekent dat je zelf moet opdraaien voor de kosten van langdurige zorg. Een zorgverzekering met een aanvullende pakket kan je hiertegen beschermen.
 • Aansprakelijkheid: Als zelfstandig ondernemer ben je aansprakelijk voor schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt. Een aansprakelijkheidsverzekering kan je in dit geval beschermen tegen de kosten van claims.
 • Rechtsbijstand: Als zelfstandig ondernemer kun je te maken krijgen met juridische geschillen. Een rechtsbijstandverzekering kan je in dit geval helpen met de kosten van een advocaat.

Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen inkomen en pensioen. Dat betekent dat je ook zelf moet zorgen voor je verzekeringen. Maar welke verzekeringen moet je hebben als zelfstandig ondernemer?


In Nederland is iedereen zich verplicht te verzekeren voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Ook kan het per branche verschillend zijn welke verzekeringen je moet hebben. Laat je adviseren door een professional of kijk bijvoorbeeld bij de KvK welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn.

Naast de verplichte Wlz-verzekering zijn er voor ondernemers een aantal andere belangrijke verzekeringen, die niet verplicht zijn, maar wel erg aan te raden. Bespreek met jouw adviseur welke verzekeringen handig zijn voor jouw situatie en lees dit artikel in het kenniscentrum.  

 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
 • Cyberverzekering
 • Ongevallenverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Zakelijke autoverzekering

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.