Basis 

Toekomst
Maandabonnement

Neem Younited Basis

Plus 

Gratis in 2021
Maandabonnement

Neem Younited Plus

Premium 

Toekomst
Maandabonnement

Neem Younited Premium

Tulpenfonds als vangnet voor zzp’ers

Bij Younited moet je je als zelfstandig ondernemer echt 100% vrij voelen. Dit houdt in dat je je het overgrote merendeel moet kunnen focussen op dat waar je goed in bent. Zorgeloos alle ballen omhoog houden die komen kijken bij het ondernemerschap. Maar wat als je plotseling ziek wordt, of om een andere reden even niet meer kunt werken. In dat geval is het onvermijdelijk dat de stress toeslaat. Gelukkig hoeft dit niet meer, met behulp van onze partner Tulpenfonds. Dit is een collectief van zelfstandig ondernemers, die elkaar van inkomen garanderen wanneer iemand binnen het collectief uitvalt. Bij Tulpenfonds heb je de keuze uit twee vangnetten, zodat er altijd een vangnet bij zit dat bij jouw situatie past. Wel zo’n prettig gevoel.

Tulpenfonds als vangnet voor zzp’ers

Voor wie is het Tulpenfonds geschikt? 

Bij Tulpenfonds willen ze niemand uitsluiten en een de keuze bieden die bij jou als zelfstandig ondernemer past. Mits je niet verwacht de komende 6 maanden uit te vallen, kun je bij Tulpenfonds terecht. Het is een goed alternatief voor wat ook wel een broodfonds wordt genoemd, waarbij zzp’ers met z’n allen een collectief en solidair vangnet maken. Alle zelfstandigen die hierbij zijn aangesloten, worden onderdeel van een schenkkring. Ook wanneer je als zelfstandige niet wordt toegelaten tot een verzekering uit je beroepsgroep, biedt het Tulpenfonds een ideale oplossing. De enige voorwaarde om in het fonds te komen, is dat je bij de start gezond bent. Maar schrik niet: het Tulpenfonds gaat echt geen uitgebreide onderzoeken doen of je een compleet boekwerk aan ingewikkelde papieren laten invullen. Er zijn twee opties waar je uit kunt kiezen. Tulpenfonds Crowdsurance basis en Tulpenfonds Crowdsurance premium.

Hoe werkt Tulpenfonds Crowdsurance basis precies? 

Als zelfstandige sluit je je bij het Tulpenfonds anoniem aan bij andere zelfstandigen. Dit draagt bij aan de pack of wolves dat we met Younited willen creëren, in plaats van de lonely wolves. Je betaalt eenmalig een bedrag van € 175 (nu €87,50) om je in te schrijven, plus een maandelijkse administratievergoeding van € 10 exclusief BTW.  Daarnaast doe je een schenking wanneer iemand binnen het collectief langdurig uitvalt. De hoogte van deze schenking is afhankelijk van het bedrag dat je gekozen hebt als uitkering. Kies je bijvoorbeeld voor een uitkering van €2000, dan zullen je maandelijkse kosten gemiddeld €30 bedragen. Wanneer je plotseling uitvalt, kun je gebruik maken van het fonds. Je ontvangt maandelijks een bedrag naar keuze, al moet het wel in verhouding zijn met je huidige inkomen. Je kunt kiezen uit:

  • € 1000

  • € 1500

  • € 2000

  • € 2500

  • € 3000

Je vraagt het bedrag aan op het moment dat je ziek wordt. Na ongeveer zes weken krijg je het gekozen bedrag voor het percentage dat je niet kunt werken. Dit ontvang je vervolgens elke maand gedurende je ziekte, met een maximum van twee jaar. Zo helpen alle zelfstandig ondernemers elkaar in geval van uitval. Daarnaast krijg je bij het Tulpenfonds een casemanager die je op een verantwoorde manier helpt om weer snel aan het werk te gaan.  

Hoe werkt Tulpenfonds Crowdsurance premium precies?

Bij Crowdsurance premium wordt je dekking en je bijdrage bepaald op basis van je factuurwaarde die je bij younited opbouwd. Zo heb je altijd een vangnet op maat. De dekking bij ziekte is 70% van deze factuurwaarde op jaarbasis. Wanneer je een claim doet omdat je ziek bent, verdelen we het bedrag van je uitkering onder de de andere zelfstandigen in de schenkkring. Er is een eigen risico periode van 6 weken, ingaande vanaf de dag dat de ziekmelding digitaal is gedaan bij ons. Elke maand tot je weer beter bent, met een maximale periode van twee jaar maak je aanspraak op de Crowdsurance. Tijdens uitval helpt jouw casemanager je op een verantwoorde manier snel weer aan het werk te krijgen.

De facturen vormen ook de basis van het automatisch incasseren van de bijdrage, die bepaald wordt aan de hand van een percentage. Dit percentage staat vast voor het eerste jaar van deelname. Elk jaar berekenen we het percentage dat je af moet dragen opnieuw. Dit doen we op basis van de zelfstandigen die zijn aangesloten vanuit Covebo en de factuurwaarde die zij inbrengen. Ook het aantal ziekmeldingen kan invloed hebben op de hoogtes van de bijdragepercentages. 

We regelen het voor je!

Bij Crowdsurance premium krijg je een persoonlijke Sociale Zekerheidsrekening. Hierin wordt door middel van automatisch incasso vanaf jouw bankrekening de bijdrage gestort. Met dit bedrag spaar je voor de buffer die gebruikt wordt bij een eventuele bijdrage aan het collectief wanneer er iemand binnen de arbeidsongeschikt is. Indien het saldo onder het minimumniveau zakt, vul jij de buffer aan. Wanneer je genoeg gespaard hebt voor de eventuele bijdrage aan Arbeidsongeschiktheid, spaar je deze extra inkomsten en kun je dit op elk moment weer opnemen. De Sociale Zekerheidsrekening is een digitale portefeuille die 24/7 toegankelijk is voor je. Je kunt hier zien wat er wordt op- of afgeboekt.

Sluit je via Younited aan bij het Tulpenfonds

Wil jij ook onderdeel zijn van het solidaire vangnet van Younited? Via de Younited Store voeg je jouw Tulpenfonds vangnet snel en eenvoudig toe. Maak een account aan bij Younited om gebruik te maken van de Store en Tulpenfonds. 

 

Voordelen

Kosten

Opdrachten

Younited