Basis 

Toekomst
Maandabonnement

Neem Younited Basis

Plus 

Gratis in 2021
Maandabonnement

Neem Younited Plus

Premium 

Toekomst
Maandabonnement

Neem Younited Premium

Tulpenfonds als vangnet voor zzp’ers

Bij Younited® moet je je als zelfstandig ondernemer echt 100% vrij voelen. Dit houdt in dat je je het overgrote merendeel moet kunnen focussen op dat waar je goed in bent. Zorgeloos alle ballen omhoog houden die komen kijken bij het ondernemerschap. Maar wat als je plotseling ziek wordt, of om een andere reden even niet meer kunt werken. In dat geval is het onvermijdelijk dat de stress toeslaat. Gelukkig hoeft dit niet meer, met behulp van onze partner Tulpenfonds. Dit is een collectief van zelfstandig ondernemers, die elkaar van inkomen garanderen wanneer iemand binnen het collectief uitvalt. Bij Tulpenfonds heb je de keuze uit twee vangnetten, zodat er altijd een vangnet bij zit dat bij jouw situatie past. Wel zo’n prettig gevoel.

Tulpenfonds als vangnet voor zzp’ers

Younited® & Tulpenfonds

Als hét economisch vangnet voor zelfstandig ondernemers zien we het partnerschap met Tulpenfonds als een heel belangrijke in onze Store. Want om als zelfstandig ondernemer echt te kunnen doen waar je goed in bent, is het essentieel om iets achter de hand te hebben wanneer je even niet meer kunt werken. Dit neemt de nodige onzekerheid weg en geeft je het vertrouwen om je te kunnen focussen op dat waar je goed in bent. Dat is precies waar Younited® voor staat!

Voor jou als zelfstandig ondernemer

Bij Tulpenfonds willen ze niemand uitsluiten en een de keuze bieden die bij jou als zelfstandig ondernemer past. Mits je niet verwacht de komende 6 maanden uit te vallen, kun je bij Tulpenfonds terecht. Het is een goed alternatief voor wat ook wel een broodfonds wordt genoemd, waarbij zzp’ers met z’n allen een collectief en solidair vangnet maken. Alle zelfstandigen die hierbij zijn aangesloten, worden onderdeel van een schenkkring. Ook wanneer je als zelfstandige niet wordt toegelaten tot een verzekering uit je beroepsgroep, biedt het Tulpenfonds een ideale oplossing. De enige voorwaarde om in het fonds te komen, is dat je bij de start gezond bent. Maar schrik niet: het Tulpenfonds gaat echt geen uitgebreide onderzoeken doen of je een compleet boekwerk aan ingewikkelde papieren laten invullen. Er zijn twee opties waar je uit kunt kiezen. Tulpenfonds Crowdsurance basis en Tulpenfonds Crowdsurance premium.

Hoe werkt Tulpenfonds Crowdsurance basis precies?

Als zelfstandige sluit je je bij het Tulpenfonds anoniem aan bij andere zelfstandigen. Dit draagt bij aan de pack of wolves dat we met Younited willen creëren, in plaats van de lonely wolves. Je betaalt eenmalig een bedrag van € 175 (nu €87,50) om je in te schrijven, plus een maandelijkse administratievergoeding van € 10 exclusief BTW. Daarnaast doe je een schenking wanneer iemand binnen het collectief langdurig uitvalt. De hoogte van deze schenking is afhankelijk van het bedrag dat je gekozen hebt als uitkering. Kies je bijvoorbeeld voor een uitkering van €2000, dan zullen je maandelijkse kosten gemiddeld €30 bedragen. Wanneer je plotseling uitvalt, kun je gebruik maken van het fonds. Je ontvangt maandelijks een bedrag naar keuze, al moet het wel in verhouding zijn met je huidige inkomen. Je kunt kiezen uit:

  • € 1000 netto p/maand
  • € 1500 netto p/maand
  • € 2000 netto p/maand
  • € 2500 netto p/maand
  • € 3000 netto p/maand

Je vraagt het bedrag aan op het moment dat je ziek wordt. Na ongeveer zes weken krijg je het gekozen bedrag voor het percentage dat je niet kunt werken. Dit ontvang je vervolgens elke maand gedurende je ziekte, met een maximum van twee jaar. Zo helpen alle zelfstandig ondernemers elkaar in geval van uitval. Daarnaast krijg je bij het Tulpenfonds een casemanager die je op een verantwoorde manier helpt om weer snel aan het werk te gaan.

Hoe werkt Tulpenfonds Crowdsurance premium precies?

Bij Crowdsurance premium wordt je dekking en je bijdrage bepaald op basis van je factuurwaarde die je bij younited opbouwd. Zo heb je altijd een vangnet op maat. De dekking bij ziekte is 70% van deze factuurwaarde op jaarbasis. Wanneer je een claim doet omdat je ziek bent, verdelen we het bedrag van je uitkering onder de de andere zelfstandigen in de schenkkring. Er is een eigen risico periode van 6 weken, ingaande vanaf de dag dat de ziekmelding digitaal is gedaan bij ons. Elke maand tot je weer beter bent, met een maximale periode van twee jaar maak je aanspraak op de Crowdsurance. Tijdens uitval helpt jouw casemanager je op een verantwoorde manier snel weer aan het werk te krijgen.

De facturen vormen ook de basis van het automatisch incasseren van de bijdrage, die bepaald wordt aan de hand van een percentage. Dit percentage staat vast voor het eerste jaar van deelname. Elk jaar berekenen we het percentage dat je af moet dragen opnieuw. Dit doen we op basis van de zelfstandigen die zijn aangesloten vanuit Covebo en de factuurwaarde die zij inbrengen. Ook het aantal ziekmeldingen kan invloed hebben op de hoogtes van de bijdragepercentages.

We regelen het voor je!

Bij Crowdsurance premium krijg je een persoonlijke Sociale Zekerheidsrekening. Hierin wordt door middel van automatisch incasso vanaf jouw bankrekening de bijdrage gestort. Met dit bedrag spaar je voor de buffer die gebruikt wordt bij een eventuele bijdrage aan het collectief wanneer er iemand binnen de arbeidsongeschikt is. Indien het saldo onder het minimumniveau zakt, vul jij de buffer aan. Wanneer je genoeg gespaard hebt voor de eventuele bijdrage aan Arbeidsongeschiktheid, spaar je deze extra inkomsten en kun je dit op elk moment weer opnemen. De Sociale Zekerheidsrekening is een digitale portefeuille die 24/7 toegankelijk is voor je. Je kunt hier zien wat er wordt op- of afgeboekt.

Alies Tax-Alberts

Alies Tax-Alberts

Training & coaching

Ik ben niets geworden, ik ben mijn talent.

Het Tulpenfonds zag ik voorbijkomen op nu.nl en dat leek me een betaalbaar vangnet waar mensen werken die verstand van zaken hebben. Ik heb me tot nu toe 1 x ziekgemeld en de ervaring daarvan was ook positief, dus dat bevestigt mijn keuze.

Stephanie Ruitenbeek

Stephanie Ruitenbeek

Freelance Marketingadviseur en founder van 2 start-ups

Ik kan niet zo goed stilzitten, dus begon ik twee startups

Het Tulpenfonds kende ik van een influencer event. Zij zijn heel betaalbaar en geven goede value for money. Dat was voor mij de voornaamste reden om te gaan deelnemen.

Daniëlle van den Heuvel

Daniëlle van den Heuvel

HR adviseur

Mijn frisse blik helpt om de klus te klaren

Ik googelde verzekeringen en kwam uit bij de Tulpenfonds Zelfstandigenverzekering. Dat voelde als dichtbij, met een menselijke maat, benaderbaar en geen anonieme grote verzekeraar in een abstract kantoorpand.

Marlies van der Schot

Marlies van der Schot

Kapster

mensen met elkaar verbinden en daarin het verschil te maken, daar word ik gelukkig van.

Het Tulpenfonds is mij aangeraden door de vriend van een collega-ondernemer van me. Beiden zijn ze hierbij aangesloten. Dat zij hebben gekozen voor Tulpenfonds, geeft mij voldoende vertrouwen om ook deze keuze te maken.

FAQ

Partner van Younited, omdat...

Pijl naar beneden

Tulpenfonds is er voor alle zelfstandigen en heeft daarom de handen ineengeslagen met Younited om een mooi vangnet voor arbeidsongeschiktheid aan te bieden. Younited biedt de tools die het ondernemen succesvoller maakt en wij geloven er samen in dat het regelen van een vangnet daar ook bij hoort.

Hoe maakt mij dit succesvoller als zelfstandig ondernemer?

Pijl naar beneden

Het hebben van een goed vangnet voor arbeidsongeschiktheid helpt je om met zekerheid te werken aan je passie en dromen. Mocht er toch iets gebeuren, dan staan wij voor je klaar. Zowel financieel als persoonlijk.

Hoe werkt het?

Pijl naar beneden

Via de productpagina in de Store van Younited kom je op de landingspagina van Tulpenfonds terecht. Hier kun je een vangnet kiezen dat goed bij jou past. Ben je aangesloten? Dan kun je op ons rekenen wanneer het even minder gaat. Mocht je uitvallen, dan kun je jezelf ziekmelden via je persoonlijke portaal, wij zorgen vervolgens voor persoonlijke begeleiding en het starten van je uitkering, daar hoef je zelf niks voor te doen! Hoe het allemaal precies werkt vind je terug in de voorwaarden.

Wil jij ook onderdeel zijn van het solidaire vangnet van Younited? Via de Younited Store voeg je jouw Tulpenfonds vangnet snel en eenvoudig toe.

Nu aanmelden
Toggle