User story - Start People

User story - Start People

Younited® ontzorgt Start People op administratief vlak. Hoe we dat doen en wat hun ervaringen zijn lees je in deze user story.

Introductie

Bij Start People geloven wij in gelijke kansen voor iedereen, een overtuiging die de basis vormt van onze bedrijfsvoering. Vanuit vestigingen over heel Nederland bieden wij alle vormen van flexibele arbeid aan. Met ruim 500 werknemers zetten we ons in voor meer dan 10.000 opdrachtgevers. Hierdoor werken er dagelijks meer dan 50.000 mensen via Start People in verschillende branches.

Aanleiding

Van oudsher werken onze kandidaten altijd op basis van uitzenden of detachering. Door de ontwikkeling van de markt en de toename van het aantal zelfstandig ondernemers in Nederland, zagen we ook een groei in de vraag van zelfstandig ondernemers die via ons opdrachten willen vinden. Met name vanuit zelfstandig ondernemers in de zorg die zich graag in willen zetten voor het COA, één van Start People haar grootste klanten.

De bemiddeling van zelfstandig ondernemers vraagt een andere benadering en manier van werken. Daar zetten we de expertise van Younited® in. De kennis en ervaring die zij meebrengen en het ontzorgen van onze eigen collega’s isvan grote toegevoegde waarde. Zo kunnen wij ons focussen op onze core business; mensen helpen aan nieuwe opdrachten of een nieuwe baan.

Inmiddels hebben we in samenwerking met Younited® ruim 1300 zelfstandig ondernemers aan een opdracht bij het COA geholpen.

De voordelen voor Start People

Het voornaamste voordeel dat wij ervaren van het werken met Younited® is het volledig ontzorgen op administratief gebied. Alle zzp’ers leveren hun documentatie aan bij Younited®, die deze vanuit hun backoffice allemaal controleert. Ze staan er ook op dat een dossier 100% compleet moet zijn voordat een ondernemer begint aan een nieuwe klus. Dit gebeurt razendsnel, mede door de koppelingen met DUO, Justis en BIG. Wij hebben veel te maken met opdrachtgevers, zoals de overheid of grote partijen in de zakelijke dienstverlening, die een VOG of bepaalde diploma’s vereisen. Het kost ons veel tijd om deze te verifiëren, maar door de koppelingen die Younited® heeft gaat dit geautomatiseerd. Tenslotte is het fijn dat Younited® de dienstverlening verzorgd in onze eigen huisstijl waardoor onze klanten het gevoel hebben met Start People zaken te doen. 

Ervaringen met dienstverlening Younited®

Onze ervaringen met de dienstverlening van Younited® zijn erg goed. Het platform van Younited® werkt eenvoudig en is overzichtelijk. In één oogopslag is duidelijk hoeveel overeenkomsten er zijn, hoeveel ondernemers opdrachten via ons doen en hoeveel uren er gemaakt worden. Dossiers van zelfstandig ondernemers zijn altijd 100% volledig en correct. Verder is de expertise van het team van Younited® erg waardevol.Zij zijn echt experts op het gebied van de inzet van zelfstandigen, wat ervoor zorgt dat je naast het platform ook een adviseur tot je beschikking hebt.

In hoeverre voldoet Younited® aan de verwachtingen?

Younited® voldoet volledig aan onze verwachtingen. Wij zijn erg tevreden over het systeem, maar ook over de mensen die uiteindelijk de dienstverlening van Younited® invulling geven.

Wat kan er beter?

Bij onze opdrachtgevers is het vaak belangrijk dat kandidaten zo snel mogelijk starten. Doordat de screening van Younited® zo goed en uitgebreid is duurt het een aantal dagen voordat een overeenkomst wordt vrijgegeven. Het zou fijn zijn als dit proces wat sneller zou kunnen verlopen, zodat de zelfstandige ook eerder aan de slag kan bij onze opdrachtgever.

Wil jij weten hoe het werkt?

Kost het aanmaken van een nieuwe overeenkomsten voor zelfstandig ondernemers jou veel tijd? Of je nu tijdelijk een specialist op een bepaald vakgebied nodig hebt of je organisatie snel wil opschalen, de diensten van Younited® lopen volgens een eenvoudig proces. Wil je meer weten? We laten je tijdens een vrijblijvende online demo graag zien hoe je 2-5% kosten kunt besparen.