Younited® & a.s.r. Vooruit

Younited® & a.s.r. Vooruit

Wij zorgen ervoor dat jouw pensioen extra goed geregeld wordt met persoonlijk pensioen van a.s.r. Vooruit, een 100% dochter van a.s.r. Hiermee dragen we samen bij aan de financiële zelfredzaamheid van Nederland, ook voor zelfstandig ondernemers. En dat is precies de missie die we voor ogen hebben.

De belangrijkste voordelen
van Persoonlijk Pensioen

Kortingsactie voor Youniters

a.s.r. Vooruit rekent de eerste 12 maanden geen administratiekosten en jij bepaalt zelf wanneer en hoeveel je inlegt. Er geldt dus geen inlegverplichting.

Handige rekentool
& fiscaal voordeel

Jouw inleg is fiscaal aftrekbaar. Bereken direct hoe hoog jouw pensioenkapitaal kan worden.

Keuze uit 3 fondsen
& altijd inzicht

Kies zelf uit 1 van de 3 beleggingsfondsen. Met je a.s.r. account kun je altijd zien hoe het met je beleggingen gaat.

Je betaalt geen afsluit- of abonnementskosten

Bij het openen van een lijfrentebeleggingsrekening van Persoonlijk pensioen betaal je geen afsluit- of abonnementskosten.

Persoonlijk pensioen
van a.s.r. Vooruit

Zoek jij een manier om als zzp’er je pensioen te regelen?
Met ruimte om zelf te beslissen, maar zonder veel gedoe?
Bij a.s.r. Vooruit kun je eenvoudig zelf beleggen voor je pensioen via een lijfrentebeleggingsrekening. Je kunt profiteren van belastingvoordeel. Je inleg is namelijk fiscaal aftrekbaar binnen de grenzen van jouw ‘jaarruimte’. En je bepaalt zelf wanneer jij geld inlegt of je stelt een periodieke inleg in, het kan allebei.


Wil jij weten hoeveel pensioen je kunt krijgen?
En hoeveel je daarvoor opzij moet zetten? Vind meer informatie in onze Store.


Jouw inleg wordt belegd door a.s.r. vermogensbeheer, zodat jij je bezig kunt houden met andere

zaken:

  • Younited®-leden betalen de eerste 12 maanden geen administratiekosten aan a.s.r. Vooruit;
  • Je betaalt geen afsluit- of abonnementskosten;
  • Belastingvoordeel. Je inleg, tot jouw jaarruimte of reserveringsruimte,  is fiscaal aftrekbaar;
  • Zelf aan het stuur. Geen inlegverplichting en keuze uit 3 fondsen;
  • Altijd inzicht. Inleggen en aanpassen wanneer jij dat wil.

*Je betaalt wel inkomstenbelasting vanaf het moment dat je met pensioen gaat (over de
lijfrente-uitkering).

Persoonlijk pensioenvan a.s.r. Vooruit
Over de kosten zijn we duidelijk 

Je bent ondernemer, dus je bent scherp op de kosten. Daar zijn we dan ook helder over. Bij elke inleg zie je meteen wat de kosten zijn. Leg je bijvoorbeeld maandelijks € 400 in, dan betaal je in het eerste jaar ongeveer € 33. Blijf je dit 5 jaar lang doen, dan heb je ongeveer € 520 aan kosten betaald voor een inleg van totaal € 24.000. Dat is iets meer dan 2% van je inleg. Wij rekenen geen kosten voor het openen van een beleggingsrekening of abonnementskosten. Op die manier houden wij onze kosten laag. Meer weten over onze kosten? Download de brochure

Maak een snelle berekening 

Ga naar onze rekentool en zie meteen wat Persoonlijk pensioen jou mogelijk kan opleveren.  

Risico’s? Ja, die zijn er natuurlijk.

Bij beleggen kun je altijd (een deel van) je inleg verliezen. De waarde van je beleggingen kan stijgen, maar ook dalen. De uiteindelijke waarde van je beleggingen op je pensioendatum is afhankelijk van de behaalde beleggingsresultaten.

Ontdek ons webinar: Jouw pensioen slim geregeld

Ontdek ons webinar:  Jouw pensioen slim geregeld

FAQ

Met Persoonlijk pensioen beleg je zelf voor je pensioen via een lijfrentebeleggingsrekening. Dit betekent dat je wat minder vrijheid hebt dan bij een gewone beleggingsrekening. Maar daar krijg je belastingvoordeel voor terug.

Bij Persoonlijk pensioen kies je zelf uit 3 ASR Vooruit Mixfondsen. Een mixfonds is met zorg samengesteld uit verschillende beleggingsfondsen, zoals aandelen- en obligatiefondsen. Daardoor is je geld gespreid over heel veel verschillende beleggingen. Dit is belangrijk omdat hiermee ook je risico op verlies wordt verkleind.

Jaarlijks rekenen wij (ASR Vooruit B.V.) 0,4% administratiekosten over je pensioenkapitaal met een maximum van € 64 per kwartaal. Hiervoor bieden wij je online toegang, geven wij jouw opdrachten door en informeren we je over je beleggingsrekening. Aan het einde van ieder kwartaal verkopen wij een deel van je beleggingen om deze kosten te voldoen.

Je hebt belastingvoordeel bij het opbouwen van (aanvullend) pensioen. Het bedrag dat je inlegt op je beleggingsrekening van Persoonlijk pensioen is namelijk aftrekbaar van je inkomen. Hierdoor betaal je minder inkomstenbelasting. Er zit wel een maximum aan het bedrag dat je jaarlijks mag inleggen: je jaarruimte. Hoeveel jaarruimte je hebt, kun je zelf uitrekenen op de website van de Belastingdienst.

Zodra je met pensioen gaat, moet je met je pensioenkapitaal een lijfrente-uitkering aankopen. Dat is een periodieke (aanvulling op je) pensioen. De lijfrente-uitkering is inkomen dat je gebruikt om van te leven. Vanaf dat moment betaal je inkomstenbelasting.

De manier waarop belastingregels worden toegepast, hangt af van je persoonlijke situatie. Belastingregels kunnen in de toekomst veranderen.

Met 'jaarruimte' wordt het maximale bedrag bedoeld dat je ieder jaar belastingvriendelijk opzij mag zetten voor je pensioen. Daarnaast heb je ook nog ‘reserveringsruimte’. Daarmee wordt het bedrag bedoeld dat je de afgelopen 10 jaar nog niet als jaarruimte hebt gebruikt. Hoeveel jaar- of reserveringsruimte je hebt, verschilt per persoon. Het is onder andere afhankelijk van je inkomen en of je al bij een werkgever pensioen opbouwt.

Vanaf 2023 meer jaarruimte en reserveringsruimte

Op 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet ingegaan. Vanaf nu wordt de jaar- en reserveringsruimte groter. De kans is dus groot dat je jaarlijks een hoger bedrag opzij mag zetten voor je pensioen. Bijvoorbeeld via een inleg op je lijfrentebeleggingsrekening van Persoonlijk pensioen.

Benieuwd hoe groot jouw jaar- en reserveringsruimte wordt en wat je mogelijkheden zijn? Dat hangt af van je inkomen en je persoonlijke situatie. Overleg met je boekhouder of belastingadviseur wat dit voor jou en je pensioen kan betekenen.

Bereken jouw jaar- en reserveringsruimte op de website van de Belastingdienst

Arbeidsongeschiktheid

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, verlies je meestal het inkomen dat je had. Dan heb je misschien geld nodig om je inkomen aan te vullen. Je kunt in dat geval (een deel van) je lijfrentekapitaal opnemen*, zonder dat je een boete betaalt. Dit wordt ook wel 'afkopen' genoemd. Hier zitten wel voorwaarden aan.

*je geeft dan opdracht om (een deel) van je beleggingen te verkopen. De opbrengst van die verkoop hangt af van de koerswaarde van je beleggingen op het moment van verkoop.

Overlijden

Stel dat je overlijdt voordat je met pensioen had willen gaan. Wat gebeurt er dan met het kapitaal dat je hebt belegd bij Persoonlijk pensioen? Je nabestaanden kunnen dan een nabestaandenlijfrente-uitkering aankopen. Eventueel kunnen ze kiezen voor het afkopen van de lijfrenteregeling, maar dat heeft wel nadelen.

Als lid van Younited® betaal je de eerste 12 maanden géén administratiekosten.

Als lid van Younited® betaal je de eerste 12 maanden géén administratiekosten.