Zzp of interim juridisch medewerker opdrachten

Zzp of interim juridisch medewerker opdrachten

Met jouw kennis van rechtspraak, scherp oog voor detail en communicatieve vaardigheden geef jij altijd het beste juridische advies. Je bent de spilfiguur in het openbaar bestuur of de zakelijke dienstverlening als het gaat om juridische vraagstukken. Wil jij werken als interim of zzp juridisch medewerker? Dan is Younited® hét platform voor het binnenhalen van nieuwe juridische opdrachten. Bij ons heb je toegang tot jouw eigen dashboard vanuit waar je de regie hebt over jouw onderneming. Meld je aan bij Younited® en krijg inzicht in de vele vacatures voor juridisch medewerkers.

Als zzp'er aan de slag als juridisch medewerker

Wil je aan de weg timmeren aan jouw carrière in de juridische sector? Meld je dan aan als zzp juridisch medewerker op Younited®. Kom te werken bij diverse organisaties en ga aan de slag met de meest uiteenlopende juridische vraagstukken. Younited® verbindt juridisch medewerkers met potentiële opdrachtgevers, zodat jij als zzp'er eenvoudig de opdrachten vindt waarbij je het verschil kunt maken. Dit gebeurt via de Younited® opdrachten: het platform waarop je aangeeft wat jouw specialiteiten zijn als juridisch medewerker, terwijl opdrachtgevers hun vraag naar juridische kennis kenbaar maken. Zo brengt Younited® vraag en aanbod in een handomdraai bij elkaar.

Wat doet een juridisch medewerker?

Een juridisch medewerker is iemand die diverse juridische werkzaamheden uitvoert. Hierbij kun je denken aan contracten opstellen, adviseren over juridische kwesties en bewijs verzamelen voor juridische geschillen. Alles wat binnen het bedrijfsleven met de wet en het recht te maken heeft, is de taak van een juridisch medewerker. Met jouw kennis en expertise lever je een grote bijdrage aan het oplossen van juridische zaken.

Als juridisch medewerker neem je deel aan een breed scala aan juridische taken, waardoor je een diepgaande kennis en ervaring opbouwt in verschillende gebieden. Zo ben je onder andere verantwoordelijk voor:

  • Advies geven: Je hebt veel kennis van de wet en regelgeving, en voor meer informatie ga je persoonlijk met mensen in gesprek. Zo weet jij collega's en cliënten altijd het beste advies te geven.

  • Vergunningsaanvragen behandelen: Wanneer iemand een vergunning wil aanvragen, controleer jij of alles in orde is. Je controleert de bewijsstukken en fungeert als contactpersoon voor de aanvrager.

  • Onderzoeken: Als juridisch medewerker krijg je soms ingewikkelde zaken voor je kiezen. Er wordt dan van je verwacht dat je de zaak tot op het bot uitpluist, bijvoorbeeld door te zoeken in wetboeken, dossiers en andere juridische stukken.

  • Juridische documenten opstellen: Je stelt juridische documenten op en zorgt zo nodig dat deze worden ondertekend. Ook ga je de gegevens ordenen, zodat de documenten administratief in orde zijn.

Verschillende soorten juridisch medewerkers

Juridisch medewerkers zijn er in verschillende soorten. Dit maakt dat je je kunt specialiseren in de werkzaamheden waar écht jouw interesse ligt.

  • Juridisch administratief medewerker: Een administratief juridisch medewerker houdt zich met name bezig met het afhandelen van administratieve zaken. Zo houd je je bezig met vergunningen, bezwaren en het opstellen en controleren van contracten.

  • Juridisch beleidsmedewerker: Als juridisch beleidsmedewerker, ook wel juridisch medewerker openbaar bestuur genoemd, ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van beleid. Je werkt voor de overheid, bijvoorbeeld bij gemeenten, provincies of het ministerie. Hier werk je samen met andere juristen en ambtenaren en doe je suggesties om beleid te veranderen of vernieuwen.

  • Juridisch medewerker zakelijke dienstverlening: Als juridisch medewerker in de zakelijke dienstverlening kun je bijvoorbeeld werken bij verzekeringsbedrijven, advocaten, deurwaarders of een uitzendbureau. Hier kun je veel verschillende taken hebben, zoals het behandelen van cliëntendossiers en hierover juridisch advies geven.

Meld je aan bij Younited® en bekijk de vacatures voor juridisch medewerkers

Wil je aan de slag als zzp juridisch medewerker? Dan kun je rekenen op een veelzijdige baan met interessante doorgroeimogelijkheden. Younited® helpt jou met het vinden van geschikte opdrachtgevers bij wie je jouw potentieel optimaal benut. Bovendien helpen wij jou om jouw onderneming als zzp'er succesvol te maken. Vind de beste vacatures voor juridisch medewerkers op de Younited® Marktplaats en organiseer alles in één overzichtelijk dashboard. Meld je aan en laat jouw netwerk groeien!