13 september: Dag van het positief denken

13 september: Dag van het positief denken

Of het nu zomer of winter is, of je nu veel of weinig energie hebt, positief denken is dé oplossing voor een nieuwe stralende dag.

Geef je dag een positieve draai!

Kom in beweging

Beweging in de ochtend heeft verschillende voordelen voor zowel je fysieke als mentale welzijn. En die beweging mag in allerlei vormen: een wandeling, yogales of ga een stukje fietsen. Wat zijn die voordelen dan? Hier komen ze: het verhoogt o.a. je energie, verbetert je stemming, bevordert een gezonde routine, vermindert stress én verbetert je slaapkwaliteit. Als dat geen positieve draai is voor je dag weten wij het ook niet meer.  

Maak een dagplanning

Niks is zo fijn als het afstrepen van je to-dolijst. Maak een planning voor de dag en ga aan de slag met je taken. Doe dit vooral in het bijzijn van een kop koffie/thee en een voedzaam ontbijt. Een to-do lijst kan zorgen voor een gevoel van controle en helpt je om efficiënt te werk te gaan. En aan het eind van de dag kun je trots zijn op al je afgestreepte taken. 

Begin je dag met dankbaarheid

Start je dag door na te denken over de dingen waar jij vandaag dankbaar voor bent. Ga je vandaag aan de slag met een toffe opdracht voor je eigen onderneming óf misschien ben je wel een dagje vrij. Ook weleens fijn. Opschrijven waar je dankbaar voor bent, kan helpen bij het creëren van een positieve mindset. 

Meditatie en ademhalingsoefeningen

We zijn vaak gewend om vanaf het moment dat we wakker zijn ook gelijk “aan” te staan. Maar neem in de ochtend eens goed de tijd voor jezelf en begin met mediteren of ademhalingsoefeningen. Je zult merken dat dit zorgt voor innerlijke rust. En dat geeft je dag weer een positieve boost. 

Doe waar je blij van wordt

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is zo belangrijk om bezig te zijn met dingen waar je écht blij van wordt. Zowel als het gaat om je werk, maar ook wat betreft hobby’s en activiteiten. En natuurlijk kunnen we niet alleen maar dingen doen die we leuk vinden, want die btw-aangifte moet gewoon op tijd worden gedaan. Maar concentreer je vooral op de dingen die jou blij en gelukkig maken. 

Nu weet jij hoe je positief aan je dag kunt beginnen. En weet je wat helemaal een positieve draai geeft aan je dag? Je aanmelden bij Younited®.