Pensioen opbouwen als zelfstandig ondernemer met BrightPensioen

Pensioen opbouwen als zelfstandig ondernemer met BrightPensioen

Zelfstandig ondernemen en pensioen opbouwen? Dat kan! In de Store van Younited® vind je namelijk BrightPensioen. Met BrightPensioen bouw je als zelfstandige een pot voor later op, op een duurzame en verantwoorde manier. Zo bouw je pensioen op waar je zelf alles in de hand hebt.

Younited® & Brightpensioen

Een pensioen opbouwen als zelfstandig ondernemer kan lastig zijn, zeker als je dit zelf regelt. Toch is het heel belangrijk om nu al aan je oude dag te denken. Hoe fijn is het dan als je op een duurzame en verantwoorde manier een potje op kunt bouwen voor later? Voor veel zelfstandigen zal Brightpensioen dan ook een belangrijke tool zijn en dat is precies waarom ze partner zijn van Younited®!

De visie van BrightPensioen

De financiële wereld moet anders! Met die gedachte is Bright gestart. Samen met hun deelnemers maken ze de financiële wereld eerlijker, transparanter en duurzamer. Hierbij staat het belang van jou – als lid – voorop.

Wat maakt Brightpensioen zo bright?

  • Innovatief prijsmodel. Bright verdient niet aan jouw pensioen, maar werkt met een vast lidmaatschap. Daarnaast belegt BrightPensioen tegen kostprijs. Zo houd jij meer over.
  • Als BrightPensioen groeit, groei jij mee. Als lid van de coöperatie krijg je certificaten van aandelen in BrightPensioen. Als Bright winst uitkeert, deel jij dus mee.
  • Jouw vermogen duurzaam belegd. Dat is goed voor je rendement én de wereld.
  • Een gratis extra rekening. Je krijgt voor het lidmaatschap natuurlijk een pensioenrekening (lijfrenterekening), maar ook een 'vrije' beleggingsrekening als je wilt. Om flexibel te beleggen voor een tussenpensioen (sabbatical) bijvoorbeeld.
  • Flexibel in je pensioenopbouw. Via je eigen online portal kun je zelf je inleg bepalen of wijzigen en je pensioenopbouw en rendement inzien.

FAQ

Dat wij samenwerken met de Younited®, is best logisch. Younited® maakt het leven voor zelfstandig ondernemers leuker en makkelijker. En dat probeert Bright ook te doen. Door wederzijds elkaar te helpen bundelen we de om het voor zelfstandigen makkelijker te maken om op hun eigen business te focussen in plaats van alle randzaken.

Als zelfstandig ondernemer komt pensioen vaak op een laag pitje te staan. Eerst je bedrijf goed opstarten en een solid inkomen krijgen voordat je aan zaken als je pensioen gaat denken. Als je eenmaal op zoek gaat kom je erachter dat het vrij complexe materie kan zijn. Daarom heeft Younited® een aantal partijen vergeleken zodat jij tijd aan je onderneming kan besteden.

Bij Bright bouw je pensioen op (lijfrente) met fiscaal voordeel. Je kunt de inkomstenbelasting over je inleg terugkrijgen. Dit belastingvoordeel krijg je als jouw inleg binnen je jaar- en reserveringsruimte valt (een simpele tool hiervoor vind je op brightpensioen.nl). Bright belegt duurzaam en wereldwijd gespreid. Daarnaast word je na aanmelding mede-eigenaar.

Regel je pensioen

Bekijk de opties