Ontdek onze vijf zomerse boekentips

Ontdek onze vijf zomerse boekentips

Wat is er beter dan genieten van een goed boek tijdens je vakantie? Zo doe je direct inspiratie op voor je eigen onderneming. Wel zo handig! Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld met - volgens ons - échte aanraders. Veel leesplezier.

De 5 boekentips op een rij

Ontdek de 5 boeken die je als (startende) ondernemer gelezen moet hebben, ter inspiratie voor je eigen onderneming. 

1. Eigen baas - Tijs van de Boomen

Als beginnende ondernemer heb je vaak veel vragen: wat is mijn uurtarief? Hoe zorg ik dat mijn ideeën beschermd zijn? Welke sociale platforms kan ik het beste inzetten? En hoe kan ik zo efficiënt mogelijk werken? Dit boek geeft antwoord op die én vele andere vragen. 108 vragen - en dus ook antwoorden - in totaal.  Tijs van de Boomen, een oude rot in het vak, is jouw leermeester wanneer jij voor jezelf wilt beginnen. Een echte tip dus.

⇢ Bestel het boek ‘Eigen baas’ direct. 

2. You are a badass at making money - Jen Sincero

Staar jij ook weleens naar je bankrekening en denk je: ik zou zweren dat er meer nullen stonden… Dan moet jij dit boek hebben. Toen Jen Sincero haar financiële situatie serieus ging nemen en haar “money mindset” veranderde, ging ze het verschil maken. De aanpassing die ze maakte was eigenlijk heel simpel: ze veranderde de manier waarop ze dacht over geld én zo kon ze haar doelen waarmaken. ‘You are a badass at making money’ is het fascinerende boek dat laat zien wat de kracht van onze gedachten is én hoe je bankrekening een weerspiegeling is van je overtuigingen.

⇢ Klaar om geld te verdienen? Bestel dan hier het boek van Jen Sincero

3. Flippo en het spel van de knikkers - Leendert Jan van Doorn

Plastic schijfjes in een zak chips. Voor iedereen die níet in de jaren ‘90 heeft geleefd: we hebben het over flippo’s. In april 1995 maakte de flippo, bedacht door de Nederlander Hans Zandvliet, zijn intrede. Het boek ‘Flippo en het spel van de knikkers’ vertelt het bizarre verhaal over hoe Hans Zandvliet van een zakenman met miljoenen op de bank in de bijstand terechtkwam. Een fascinerend, tikkeltje spannend én inspirerend verhaal voor iedere ondernemer en vroegere flippo-fan.

 Benieuwd geworden? Bestel het boek hier. 

4. Werk heeft het gebouw verlaten - Jitske Kramer

Dat corona onze kijk op het werkende leven heeft veranderd, hoeven we eigenlijk niemand meer te vertellen. Tijdens de tweede lockdown in oktober 2020 schreef Jitske Kramer het boek ‘Werk heeft het gebouw verlaten’ over de impact die deze pandemie nou daadwerkelijk had op ons werkende leven. Met haar kennis vanuit de antropologie, ervaringen uit het werkleven en inspiratie uit vele reizen biedt Jitske houvast in de veranderende bedrijfscultuur. Hoe pas je je organisatiecultuur aan? Hoe houd je verbinding met je team? En hoe geef je leiding op afstand?

⇢ Alles en meer lees je in haar boek ‘Werk heeft het gebouw verlaten’.  

5. Why we sleep - Matthew Walker

Waarom is slaap zo cruciaal? En misschien nog belangrijker: waarom is het gebrek eraan zo funest? Onderzoek van de laatste 20 jaar heeft gezorgd voor een stortvloed aan nieuwe informatie over een van onze belangrijkste levensbehoeften. Het boek ‘Why we sleep’ gaat dieper in op de REM-slaap, de invloed van alcohol en cafeïne op je nachtrust en hoe het komt dat tijdens ons leven ons slaapritme verandert. Het indrukwekkende werk van Matthew Walker kan een ingrijpend effect hebben op je leven.

⇢ Ben jij klaar om meer grip te krijgen op je slaap? Bestel hier het boek ‘Why we sleep’. 

 Heb jij een of meerdere van deze boeken gelezen en denk je: mijn hoofd knalt uit elkaar van inspiratie, dus kom maar op met die nieuwe opdrachten! Meld je dan nu aan bij Younited® en vind jouw droomopdracht.