Younited® Backoffice

Younited® Backoffice

Met behulp van Younited® Backoffice worden overeenkomsten tussen jou als opdrachtgever en zelfstandig ondernemers opgesteld. Dit gebeurt razendsnel en ook nog volledig conform de meeste recente wetgeving. Zo kan de zelfstandig ondernemer die jij op het oog hebt binnen no time aan de slag. Een zelfstandig ondernemer die zich écht volledig kan focussen op een opdracht bij jouw organisatie. Lees op deze pagina wat de grootste voordelen zijn.

Jouw administratie in orde

Een overeenkomst sluiten met een zelfstandig ondernemer vergt de nodige aandacht en tijd. Younited® Backoffice helpt jou als opdrachtgever om een overeenkomst met een zelfstandig ondernemer eenvoudig en snel af te sluiten. Binnen drie werkdagen wordt ons volledige administratieve proces doorlopen en kan de zelfstandig ondernemer zonder zorgen aan de slag voor jouw opdracht.

Wat zijn de voordelen van het afsluiten van een overeenkomst met een zelfstandig ondernemer via onze Backoffice (en waarom wil jij eigenlijk nooit meer zonder)? Je houdt grip op de totale inhuur van zelfstandig ondernemers en bijbehorende kosten én je voldoet direct aan alle wet- en regelgeving. Younited® werkt met door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomsten, heeft een volledig digitaal proces en experts die je advies geven bij al jouw vraagstukken.

Het proces van Younited® Backoffice

De perfecte kandidaat gevonden voor het invullen van je opdracht? Maak gebruik van Younited® Backoffice. Wij verzorgen het volledige proces tot en met het opstellen van de overeenkomst, urenregistratie en facturatie. Dit doen we volgens de richtlijnen van de wet DBA, waarmee we goed controleren of de zelfstandigheid van de opdracht gewaarborgd is. Dit gebeurt volgens de volgende stappen: 

Stap 1
Jij als opdrachtgever meldt de opdracht aan en vult een checklist over zelfstandigheid van de opdracht in.

Stap 2
Younited® voert een pre-screening uit, waarbij wordt gecheckt of de projectomschrijving volledig is en de zelfstandigheid klopt.

Stap 3
De zelfstandig ondernemer controleert de opdracht, vult gegevens aan en de checklist in en uploadt alle benodigde documenten.

Stap 4
Younited® voert de screening uit, waarbij de arbeidsrelatie tegen het licht wordt gehouden en de aangeleverde documenten van de zzp’er worden gecontroleerd. Younited® controleert standaard het uittreksel KVK en of de zzp'er over een adequate verzekering beschikt. Wanneer er overige specifieke documenten nodig zijn - denk bijvoorbeeld aan VOG, of een geheimhoudingsverklaring - dan is dit geen probleem en kan dit aan de opdracht worden toegevoegd.

Stap 5
De conceptovereenkomst wordt digitaal geaccordeerd door zowel de opdrachtgever als de zelfstandig ondernemer. 

Stap 6
Younited® stelt definitieve overeenkomst beschikbaar en activeert de urenregistratie voor facturatie. 

Alles geregeld via Younited® Backoffice?

Jij en/of één van jouw collega’s ontvangt inloggegevens voor ons platform. Vervolgens kunnen alle opdrachten voor alle zelfstandig ondernemers binnen je organisatie direct worden aangemeld. Dit geldt voor zelfstandig ondernemers die je via Younited® werft, maar ook voor ondernemers die je buiten het platform om zelf hebt gevonden. Super handig om alle informatie over de inzet van zelfstandig ondernemers op één plek inzichtelijk te hebben en zeker te weten dat de volledige inhuur van zelfstandig ondernemers binnen je organisatie compliant is!  

Kosten?

Dit hele proces bieden wij aan als additionele dienstverlening, naast onze abonnementen. De kosten die wij hiervoor in rekening brengen vind je terug in de overeenkomst die je van ons ontvangt na positieve toetsing van jouw aanvraag. Uiteraard nemen wij dit van tevoren persoonlijk met je door. Hierdoor kom niet voor verrassingen te staan.

Voordelen op een rij

  • Volledige verzorging van administratie;
  • Eenvoudig proces van aanmelden tot opstellen van de overeenkomst;
  • Compliancy in de screening van de opdracht en alle zelfstandig ondernemers;
  • Makkelijk uren accorderen en een gereguleerde factuurstroom. Wij factureren voor en namens de zelfstandig ondernemer;
  • Alle opdrachten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week inzichtelijk;
  • Alles overzichtelijk in één dashboard;
  • 100% zelfstandig ondernemers die je vrijwel niks hoeft uit te leggen;
  • Profiteer van het grote netwerk van Younited®;
  • Dit hele proces bieden wij aan als additionele dienstverlening. 

Code Goed Opdrachtgeverschap 

‘Goed voor Elkaar’ is de basisgedachte. Younited® streeft ernaar de samenwerking op een goede en verantwoordelijke wijze vorm te geven. De ABU en PZO-ZZP hebben in samenwerking met onder andere Younited®, de Code Goed Opdrachtgeverschap ontwikkeld.

De Code schept helderheid in de relatie tussen opdrachtgevers en zelfstandig ondernemers die voor eigen rekening en risico werkzaamheden uitvoeren.